Muurainkatu 4
15810 Lahti
Ammatillinen tukihenkilötoiminta
Tukihenkilötoiminta on tavoitteellista tukemista arjessa, sitoutumista lapsen/nuoren elämään ja yhteisesti sovittuun suunnitelmaan. Tukihenkilö on aikuisen malli, kuuntelija, keskustelukumppani ja turvallinen aikuinen, jonka kanssa voi kulkea kohti omaa tulevaisuutta, opetella asioiden hoitoa, ratkoa ongelmia, käsitellä ja kohdata tunteita. Ammatillinen tukihenkilötyö voi liittyä koulunkäynnin tukemiseen, harrastuksen tai muun vapaa-ajan toiminnan etsimiseen yhdessä, itsetunnon ja minäkuvan vahvistamiseen, sosiaalisiin suhteisiin, perheen ristiriitatilanteisiin ja muihin arjessa esiintyviin haasteisiin.
Neuropsykiatrinen valmennus
Tiimissämme on koulutettuja neuropsykiatrisia valmentajia, joilla on erityisosaaminen neuropsykiatristen nuorten ja aikuisten kohtaamisessa ja kuntouttamisessa. Valmennus on suunnattu niille, joiden arkea vaikeuttaa ADHD, Aspergerin oireyhtymä, Touretten syndrooma tai jokin muu neuropsykiatrinen oireyhtymä.
Henkilökohtainen valmennus
Tarjoamme asiakkaan tarpeista lähtevää henkilökohtaista valmennusta.
Itsenäistyminen/Jälkihuolto
Jälkihuollossa tavoitteena on auttaa ja tukea itsenäistymisen kynnyksellä olevaa nuorta monissa eri asioissa, kuten opiskelussa, työnteossa, harrastuksissa, yhteiskunnalisissa asioissa sekä kannustaa nuorta ja tukea hänen omia voimavarojaan ja arjessa pärjäämistään niin itsenäisesti kuin lähiverkoston tuen avulla.
Perhetyö
Kenen tahansa eteen saattaa tulla elämäntilanne tai kriisi, joka vaikuttaa perheen tilanteeseen voimakkaasti. Perhettä voi kohdata onnettomuus, vakava sairaus, työttömyys ja siitä aiheutuvat taloudelliset ongelmat. Päihteidenkäyttö ja mielenterveysongelmat saattavat nousta esiin ja kärjistää perheen tilannetta. Arki saattaa uuvuttaa ja vanhempien voimavarat loppua, jolloin arkeen tarvitaan tukea ja turvaa. Arjen pyörittäminen ja lasten huomioiminen voi olla haasteellista tai mahdotonta. Omat verkostot eivät toimi, tai ovat liian kaukana.